De ce și când alegem jucării din lemn?

20.05.2016 0 Comentarii

Cu mulți ani in urmă majoritatea jucăriilor erau fabricate din materiale naturale, in mare parte din lemn, deoarece atât copii cât și adulții sunt atrași de natură și de produsele fabricate din aceste materiale. Azi suntem puși în fața unui stoc enorm de produse disponibile, colorate în toate culorile posibile și dotate cu aplicații la care mulți dintre noi nu ne-am fi gândit vreodată că sunt posibile. Și in aceste condiții ce ne-ar face să alegem jucăriile de lemn? Sau măcar în ce momente să optăm pentru acestea?

 

 

 

De multe ori jucăriile cu baterii sunt o sursă de suprastimulere senzorială  pentru copii. Combinația de lumini sclipitoare, sunete sau muzică țipătoare și mișcările automatizate, uneori, pot fi prea mult de procesat pentru micuțul tău. Atmosfera în cazul jocului cu jucării de lemn este una mult mai liniștită și îl ajută pe copil să fie mai calm.

 

 

 

 

Jucăriile fără baterie îi stimulează pe copii să fie mai inventivi, să descopere posibilități noi de utilizare, să se angajeze într-o joacă deschisă cu posibilități infinite. Acest tip de joacă dezvoltă creativitatea și îi menține interesul în jucărie pentru mult timp, stimulănd multe abilități cognitive. Copilul este atent doar la jucăria respectivă, nu îi sare gândul altundeva, cum se întâmplă în cazul jucăriilor automatizate care practic gândesc în locul lui. Este încurajat să găndească singur, să interacționeze, să incerce diferite roluri, atât pentru el cât și pentru jucărie.

 

 

 

Durata de viată mai lungă face ca în urma lor sa ramână mai puține deșeuri, iar atunci când vine momentul  ‘pensionării’ lor, acestea sunt reciclabile. Aruncarea lor prezintă un proces foarte blând pentru mediul înconjurător. Deasemenea, datorită atracției naturale pentru acest fel de jucării, copii tind să aibă mai mare grijă de ele, deci se reduce cantitatea de risipă.

Leave a Comment

Loading...
Loading...