Lemnul e din nou la modă în bucătărie

07.04.2017 0 Comentarii

Lemnul e din nou la modă în bucătărie

 

Pe lângă aspectul rustic pe care le împărtășesc în bucătăriile tradiționale românești, există și beneficii de care ar trebui să ținem cont atunci, când folosim ustensile din lemn. Acestea revin la modă după o perioadă în care bucătăria noastră era invadată de surâtele lor din silicon, dar nu mulți știu, că accesoriile din lemn nu ne vor zgâria cratițele, oalele, tigăile în care le folosim. 

 

Iată motivele pentru care ar trebui să schimbăm preferatele ustensile din silicon sau material plastic:

 

1.    Ustensilele din lemn sunt mai rezistente în timp, dacă sunt curățate corespunzător. Ustensilele din plastic, chiar dacă inițial par indestructibile, la temperaturi prea mari se pot chiar topi.

 

2.    Îți este mult mai ușor să amesteci în mâncare când mânerul nu se încinge, și îți este cu atât mai ușor să guști mâncarea, căci o lingură sau o spatulă de lemn nu te va frige.

 

3.    Majoritatea tocătoarelor de plastic sunt, sau devin lucioase pe măsura ce trece timpul. Astfel, dacă se întâmplă să alunece cuțitul când tai ceva mai dur, riști să te accidentezi. Nu același lucru se poate întampla și dacă folosești un tocător din lemn.

 

 

Bine de știut:

 

Când speli obiectele din lemn, nu folosi foarte mult detergent și nici nu le lăsa prea mult în detergent, căci acesta pătrunde în fibra lemnoasă și rămâne adesea acolo, indiferent cât de bine ai clăti ulterior. Așadar: spală ustensilele rapid, imediat ce le-ai folosit, și clătește-le cu multă apă. Usucă-le apoi cu ajutorul unui prosop de bucătărie și lasă-le la aer ca să se usuce în continuare.

 

Totuși, dacă lingura sau tocătorul de lemn au prins miros de mâncare, freacă întreaga suprafață a lemnului cu o jumătate de lămâie, deoarece aceasta elimină mirosurile și curăță eficient. 

Sub nicio formă, nu trebuie lăsat tocătorul să stea cufundat în apă, căci, mai devreme sau mai târziu, se va rupe sau își va modifica forma.

Sub nicio formă, nu trebuie lăsat tocătorul să stea cufundat în apă, căci, mai devreme sau mai târziu, se va rupe sau își va modifica forma.

Leave a Comment

Loading...
Loading...